
"Täytyy laskea tarkasti, kun mennään pienillä marginaaleilla"
Heikkulalla on kokemusta määräaskennasta myös paperilta. Hän antaakin konkreettisen esimerkin, kuinka JCAD:lla laskenta vertautuu perinteisiin menetelmiin.
Hyötyinä määrälaskennan helppous ja ajansäästö
Sahe-Sähkö Oy on vuonna 1989 perustettu turkulainen sähköurakoitsija, joka toimii pääasiassa asuntotuotannossa. Lisäksi yritys urakoi kauppoja ja julkisia kohteita. Kohteet vaihtelevat uudisrakentamisesta saneeraukseen.
Yrityksen laskennasta vastaava Arttu Helkkula tiivistää JCAD-määrälaskentaohjelmiston kahteen asiaan.
– Laskennan helppous ja ajansäästö.
Heikkulalla on kokemusta laskennasta myös paperilta. Hän antaakin konkreettisen esimerkin, kuinka JCAD:lla laskenta vertautuu perinteisiin menetelmiin.
– JCAD:lla laskee kerrostalokohteen yhdessä päivässä. Perinteisin metodein määrälaskentaan menisi aikaa kaksi päivää. Tämän ansiosta pystyy laskemaan useamman tarjouksia pienemmällä tuntimäärällä. Asia korostuu tilanteissa, joissa tarjouksia tulee useita lyhyen ajan sisään, Helkkula toteaa.
Keskeytykset eivät enää häiritse määrälaskentaa
– Aikaa säästyy myös tiedonsiirrossa tarjouslaskentaohjelmaan. Perinteisillä menetelmillä laskettaessa tiedot joudutaan syöttämään käsin. Eroa löytyy myös työvaiheiden suuremmassa määrässä ja tekemisen yksitoikkoisuudessa, Helkkula jatkaa.
– Lisäksi virheet vähenevät ja määrälaskentaa on helppo jatkaa keskeytyksen jälkeen. Ohjelman avulla näkee selkeästi, mihin laskennassa on jääty, Helkkula päättää.
Rakennusalan kiristynyt tilanne näkyy Helkkulan mukaan määrälaskennan tarkkuudessa.
– Täytyy laskea tarkasti, kun mennään pienillä marginaaleilla.