Etusivu / Referenssi / RPL Talotekniikka Oy
Modern architecture as background picture
RPL Talotekniikka OyToimialaSukitusAlueUusimaa
Laskenta nopetunut 50%

"Ensimmäinen ajatus oli, että ei todellakaan tule"

Hyvinkäältä käsin toimivan yrityksen palveluihin kuuluvat viemäreiden ja ilmanvaihtokanavien sukitukset sekä IV-asennukset. Yritys tarjosi viime vuonna 250 kohdetta, jokaisen kohteen laskenta-ajasta on säästetty puolet JCAD:n avulla. 

RPL Talotekniikka Oy on Hyvinkäältä käsin toimiva yritys, jonka palveluihin kuuluvat viemäreiden ja ilmanvaihtokanavien sukitukset sekä IV-asennukset. Yritys toimii Uudenmaan alueella, mutta kohteita toteutetaan ympäri Suomen. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 2,6M € ja sen tyypillisimpiä kohteita ovat kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöt. Yksi yhtiön merkittävimmistä referensseistä on Kiasman viemärien sukitus.

Yritys otti JCAD:n käyttöön vuonna 2020. Tämän jälkeen RPL Talotekniikka on hoitanut koko urakkalaskennan prosessin JCAD:llä. Kun määrälaskenta on tehty, myös hinta on noin 90 % valmiina. Loput hinnasta rakentuu asioista, jotka vaihtuvat projektikohtaisesti ja vaativat tarkastelua.

Yritys laski aiemmin tarjoukset perinteisesti suhdeviivaimen ja paperin avulla. Yrityksen myynnistä ja tarjouksista vastuussa oleva Jesse Baggström kertoo, ettei aluksi ollut innoissaan, kun yhtiön toimitusjohtaja ilmoitti, että JCAD tulee käyttöön yrityksessä.

— Täytyy myöntää, että oma ensimmäinen ajatus oli, että ei todellakaan tule, Jesse naurahtaa.

Hän kertoo olleensa asian suhteen hieman vanhanaikainen ja skeptinen ennen ohjelmiston käyttöönottoa. Mielipide on kuitenkin muuttunut, sillä yritys tarjosi viime vuonna 250 kohdetta, Baggströmin mukaan jokaisen kohteen laskenta-ajasta on säästetty puolet. 

— Aikaisemmin laskin isompaa kohdetta kaksi päivää, mutta JCAD:n myötä se on pudonnut 5-6 tuntiin, eikä tarvitse enää yötä myöten laskea, hän toteaa.

Alun skeptisyydestä huolimatta ohjelmiston hankinta ei ole harmittanut. Baggströmin mukaan ohjelmiston kuukausimaksusta vähennettäessä siitä saadut hyödyt, kustannus muuttuu investoinniksi. 

— Kyllähän siinä rehellisesti tuli semmonen olo, että kyllä mä oon ollut tyhmä aikaisemmin, Jesse sanoo.

JCAD:n avulla on myös säästetty vuosittain noin 9000 € tulostuskuluissa, samalla mahdollistaen käytännössä paperittoman toimiston, joka on myös tärkeä asia yritykselle.

Aikoinaan uutena käyttäjänä Jessen huomion kiinnitti se, että ohjelmisto pitää huolen merkinnöistä ja hän voi itse keskittyä puhtaasti laskemiseen.

— Muistiinpanot tulevat automaattisesti samalla kun lasken. Mun ei tarvi käyttää suhdeviivainta ja kirjoittaa erikseen jokaista metriä. Se pienentää virheen mahdollisuutta, Jesse tiivistää.

Yrityksen toinen tarjouslaskija Toni aloitti työt vuoden 2022 alussa. Hänellä ei ollut aiempaa kokemusta JCAD:n käytöstä. Oppiminen oli kuitenkin laskijan mukaan nopeaa, koska ohjelmisto on yksinkertainen. Myös Jesse pystyy samaistumaan tähän.

— Kaikki tommoset perusjutut oppii tosi nopeesti, kun alkaa vaan ohjelmaa käyttämään. Ei siinä mitään vaikeeta sit loppujen lopuksi ole, Toni kertoo.

— Kolmen viikon käytön jälkeen pystyi ihan rehellisesti sanomaan, että osaan käyttää ohjelmaa, Jesse lisää.

Baggströmin mukaan JCAD ei ole pelkästään säästänyt yritykselle aikaa ja rahaa, vaan se on myös tuonut lisäarvoa tarjousten jälkilaskennassa ja urakkaneuvotteluissa. Hän kiittää myös ohjelmiston luotettavuutta ja sen tarjoamaa erinomaista asiakastukea.

Vuodesta 2020 RPL Talotekniikka Oy:n liikevaihto on kasvanut 2023 vuoteen tultaessa yli 2,5 kertaiseksi ja tulos on kääntynyt voitolliseksi.

Varaa demo

Sopiiko JCAD meidänkin yritykseen?

Se selviää maksuttoman verkkotapaamisen aikana. Laskemme yhdessä, olisiko JCAD-määrälaskentaohjelmistosta hyötyä teidän yrityksessänne.

Valitse kalenterista sopiva aika ja saat sähköpostiisi vahvistuksen tapaamisesta Laurin kanssa.

Contact person

Lauri Pasma
+358 44 553 5423
lauri.pasma@jcad.fi

Rakentaminen

Hartela listaa JCAD:in hyödyt yritykselle – yksi ominaisuus ylitse muiden

VIDEO: Hartela Pohjois-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Markku Taskinen astuu kameran eteen ja kertoo, millä tavoin JCAD on ollut mukana Hartelan matkassa jo pari kymmentä vuotta.

Lue juttu
Rakentaminen

Päivässä oppii perusteet – ei ole pitkä oppimiskäyrä

Projektiin tulevat muutokset on helppo laskea ohjelmistolla. Näin pidetään jatkuvasti oikeat määrät päivitettyinä, sanoo Nordic Rakennuksen projektipäällikkö Conny Finne.

Lue juttu
Tilaa uutiskirje

Liity sisäpiiriin

Saat tietää ensimmäisenä JCAD-sovelluksen uusista ominaisuuksista sekä muista kiinnostavista uutisista määrälaskennan maailmassa.

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt tietosuojaselosteen.