Etusivu / Referenssi / Rakennus K. Karhu Oy
Modern architecture as background picture
Rakennus K. Karhu OyToimialaRakentaminenAlueEtelä-Pohjanmaa

Selkeä kokonaiskuva projektista maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin toteutusvaiheessa

Yhteistyömme Rakennus K. Karhu Oy:n kanssa alkoi syyskuussa 2023, ja se on ollut alusta asti molemmille osapuolille antoisaa.

Vuonna 2001 perustetun Rakennus K. Karhu Oy:n rakennustoiminta jakaantuu uudis-, saneeraus- ja korjausrakentamisen kesken. Urakkatuotanto on pääasiassa julkis- ja teollisuusrakentamista.

Yhteistyömme Rakennus K. Karhu Oy:n kanssa alkoi syyskuussa 2023, ja se on ollut alusta asti molemmille osapuolille antoisaa. Vierailimme helmikuussa yhtiön pääkonttorilla tavoitteenamme varmistaa laskennan kehittyminen myös tulevaisuudessa. Tutustuimme myös rakennusliikkeen mielenkiintoisiin projekteihin Piirin alueella, Seinäjoella.

Aiemmin yritys laski kohteensa PDF-mittaustyökalua hyödyntäen, mutta syksyllä he ottivat käyttöön JCAD-määrälaskentaohjelmiston. Yrityksen laskennasta vastaava Ville Hattula kertoo ohjelmiston käyttöönoton menneen helposti ja myös toimitusjohtaja Keijo Karhu on ollut tyytyväinen näkemäänsä.

– Tutoriaalivideoista iso plussa. Olen kuitenkin sitä sukupolvea, joka on tottunut katsomaan ohjeet YouTubesta, Hattula kertoo.

– Harkitsemme yleensä pitkään uusien ohjelmistojen käyttöönottoa niiden mahdollisten alkuvaiheen toimintaongelmien vuoksi. Tämän kanssa on mennyt kaikki hyvin, Keijo Karhu sanoo.

Hattulan mukaan suurimpina hyötyinä ovat nousseet esiin automaattisen dokumentaation tuoma varmuus ja ajansäästö.

– Suurin hyöty tulee siitä, kun kaikki jää ohjelmaan talteen, eikä tarvitse näpytellä mitään muistiin kesken laskennan. Tämä on myös helpottanut määrien tarkistamista muutoskuvien mukaisiksi, hän kertoo.

Yritys laskee määriä itse, sekä tilaa valmiita määräluetteloita tilanteesta riippuen. Valmis määräluettelo on helppo, mutta sekin pitää aina tarkastaa. Kun määrälaskennan tekee itse, on siitä selkeä etu työmaan käynnistyessä. Tästä samoilla linjoilla ovat Hattula ja Karhu.

– Etenkin haastavassa saneerauskohteessa on selkeä etu, kun on itse laskenut niin kohteesta on paljon parempi kokonaiskuva, Hattula sanoo.

– Kun on selkeä kuva projektista, niin se maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin toteutusvaiheessa, Karhu lisää.

Ajansäästöä ja helppoutta lisää myös JCAD:n ja Jydacomin välinen yhteistyö. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys pystyy siirtämään valmiin määräluettelon helposti toiminnanohjausjärjestelmäänsä, ja manuaaliselta työltä vältytään.

Varaa demo

Sopiiko JCAD meidänkin yritykseen?

Se selviää maksuttoman verkkotapaamisen aikana. Laskemme yhdessä, olisiko JCAD-määrälaskentaohjelmistosta hyötyä teidän yrityksessänne.

Valitse kalenterista sopiva aika ja saat sähköpostiisi vahvistuksen tapaamisesta Laurin kanssa.

Contact person

Lauri Pasma
+358 44 553 5423
lauri.pasma@jcad.fi

Rakentaminen

Hartela listaa JCAD:in hyödyt yritykselle – yksi ominaisuus ylitse muiden

VIDEO: Hartela Pohjois-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Markku Taskinen astuu kameran eteen ja kertoo, millä tavoin JCAD on ollut mukana Hartelan matkassa jo pari kymmentä vuotta.

Lue juttu
Rakentaminen

Päivässä oppii perusteet – ei ole pitkä oppimiskäyrä

Projektiin tulevat muutokset on helppo laskea ohjelmistolla. Näin pidetään jatkuvasti oikeat määrät päivitettyinä, sanoo Nordic Rakennuksen projektipäällikkö Conny Finne.

Lue juttu
Tilaa uutiskirje

Liity sisäpiiriin

Saat tietää ensimmäisenä JCAD-sovelluksen uusista ominaisuuksista sekä muista kiinnostavista uutisista määrälaskennan maailmassa.

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt tietosuojaselosteen.